Welke Marvel tv-series krijgen we te zien op Disney+?

Vanaf 15 september is de streamingdienst Disney+ beschikbaar in België. Het aanbod van het streamingplatform is behoorlijk indrukwekkend met meer dan 1000 films en series van Walt Disney Studios en dochterondernemingen Pixar, Lucas-film (Star Wars) en natuurlijk ook Marvel.

Tijdens San Diego Comic-con 2019 kondigde Marvel Studios een heleboel nieuwe projecten aan onder de titel Marvel Phase 4. Deze projecten zullen in de loop van 2020 tot 2022 uitgebracht worden. Opmerkelijk is dat er naast de gebruikelijke film releases ook heel wat tv-series op het programma staan

Als je benieuwd bent naar de opkomende Marvel Phase 4 filmprojecten, lees dan ‘Marvel Phase 4: welke films mogen we verwachten?’ In dit artikel geven we een overzicht van de Marvel tv-series die de komende twee jaar op Disney+ zullen verschijnen.

Wandavision

Afgaand op de trailer zal Wandavision een behoorlijk vreemde show worden. Qua stijl lijkt de tv-serie eerder op een klassieke Amerikaanse sitcom dan een typisch Marvel product. Bepaalde scenes zijn zelfs in zwart-wit beeld. Elizabeth Olsen herneemt haar rol als Scarlett Witch en ook Paul Bettany keert terug als Vision. De verschijning van Vision is een grote verrassing aangezien hij stierf in Avengers: Infinity War (2018). We zijn alvast benieuwd hoe de show zijn terugkeer zal verklaren.

Het plot is heel beknopt: Wanda Maximoff en Vision, twee superkrachtige wezens, leiden een perfect leventje in een Amerikaanse buitenwijk. Ze beginnen echter te vermoeden dat niets is wat het lijkt. Wie nog een rol zal spelen in het verhaal is Monica Rambeau, gespeeld door Tenoyah Parris. We hebben al kennisgemaakt met Monica in Captain Marvel; zij was de jonge dochter van Carol Danver’s beste vriendin Maria. Nu krijgen we haar al volwassene te zien.

Bron: Marvel Studios

Scarlett Witch zal trouwens ook haar opwachting maken in opkomende Marvel film: Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022). Het is zelfs zo dat de gebeurtenissen die zich afspelen in Wandavision zullen aansluiten bij het plot van de tweede Doctor Strange film.

Release: december 2020 / Regisseur: Matt Shakman

The Falcon and the Winter Soldier

In deze miniserie hernemen Anthony Mackie en Sebastian Stan hun rol als respectievelijk Sam Wilson/Falcon (met Captain America schild) en Bucky Barnes/Winter Soldier. Na de gebeurtenissen van Avengers Endgame moeten Falcon en Winter Soldier hun krachten bundelen voor een werelds avontuur waarbij hun vastberadenheid op de proef wordt gesteld. Marvel-schurk Baron Zemo die we nog kennen uit Captain America: Civil War (2016) keert terug voor een spannende confrontatie met de Winter Soldier. Hij wordt opnieuw gespeeld door Daniel Brühl.

Bron: Marvel Studios

Release: 2021 / Regisseur: Kari Skogland

Loki

De meeste geliefde schurk uit het Marvel universum krijgt een eigen tv-serie. We volgen onruststoker Loki (Tom Hiddleston) die sinds Avengers Endgame in het bezit is van de Tesseract. Volgens Hiddleston is deze Loki niet de sympathieke versie die we kennen uit Thor Ragnarok. Die werd immers gedood door Thanos in Avengers Infinity War. De Loki die we nu te zien krijgen is de narcistische slechterik uit eerste Avengers film. Nadat de Avengers in Endgame terugreisden in de tijd, slaagde deze Loki erin om de Tesseract van hen te stelen en zo te ontsnappen. In de serie zullen we ontdekken wat Loki allemaal uitspookt met de Tesseract/Space Stone.

Marvel Disney+ Loki
Bron: Marvel Studios

Release: voorjaar 2021 / Regisseur: Kate Herron

What if …?

Een ander boeiend Marvel project om naar uit te kijken is de animatieserie What if…? In deze anthologieserie zullen we verschillende alternatieve verhaallijnen in de MCU wereld verkennen. Wat zou er bijvoorbeeld gebeuren als Peggy Carter het superserum krijgt toegediend in plaats van Steve Rogers? Of wat als T’Challa Star Lord wordt in plaats van Black Panther. Dit wordt ongetwijfeld interessant!

Marvel Disney+ What if
Bron: Marvel Studios

Een groot deel van de originele Marvel cast zal de stem van hun personage inspreken. Zo zijn o.a. Michael B. Jordan, Josh Brolin, Mark Ruffalo, Samuel L. Jackson, Sebastian Stan, Karen Gillan, Chris Hemsworth, Michael Douglas en vele anderen van de partij. Jeffrey Wright (Westworld) zal ons doorheen de verschillende scenario’s leiden als de Watcher, een buitenaards wezen dat de verschillende realiteiten in het multiversum observeert.

Release: zomer 2021 / Regisseur: Jeffrey Wright

Hawkeye

Jeremy Renner neemt terug zijn boog en pijl op voor een solomissie als Hawkeye. In de serie volgen we Clint Barton die een jonge Kate Bishop als protegé opleidt. Hailee Steinfield (Bumblebee) zou volgens de geruchtenmolen de rol van Kate vertolken, maar dit is nog niet officieel bevestigd. Het is goed mogelijk dat we ook meer te weten komen over Clint’s verleden als Ronin in de periode tussen Avengers Infinity War en Avengers Endgame.

Marvel Disney+ Hawkeye
Bron: Marvel Studios

Release: najaar 2021 / Regisseur: onbekend

Moon Knight

Een nieuwkomer in het Marvel Cinematic Universe is Moon Knight. Voor wie deze held niet kent, hij wordt beschouwd als de Marvel tegenhanger van DC’s Batman. Marc Spector, is een steenrijke misdaadbestrijder die bezeten is door de oude Egyptische god Khonshu. Of is dat wel zo? Spector lijdt immers aan een meervoudige persoonlijkheidsstoornis en heeft vier verschillende identiteiten. Soms is hij Marc Spector, voormalig CIA agent, maar hij kan ook miljonair Steven Grant, taxi chauffeur Jake Lockley of de gemaskerde held Moon Knight zijn.

Marvel Disney+ MoonKnight
Bron: Marvel Studios

Wie dit veelzijdig personage zal vertolken, is voorlopig nog een mysterie. We weten wel dat Jeremy Slater het scenario zal schrijven. Hij heeft o.a. ‘The Umbrella Academy’ en ‘The Exorcist’ (2016) op zijn palmares staan.

Release: 2022 / Regisseur: onbekend

Ms Marvel

Kamala Khan, ook wel gekend als Ms Marvel, is een jonge Amerikaanse tiener van Pakistaanse afkomst die over interessante superkrachten beschikt. Ze kan namelijk haar ledematen uitrekken en krimpen. Geïnspireerd door de heldendaden van de Avengers en Captain Marvel in het bijzonder, gebruikt ze haar krachten om de schurken te bestrijden.

Marvel Disney+ MsMarvel
Bron: Marvel Studios

Opkomend talent Iman Vellani zal deze heldin tot leven zal brengen op het scherm. Nog een leuk weetje: het Belgisch regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah zullen een aflevering uit de reeks regisseren.

Release: 2022 / Regisseur: Meera Menon, Adil El Arbi & Bilall Fallah, Sharmeen Obaid-Chinoy

She-Hulk

Het Marvel team wordt versterkt met nog een groene superheld. Nadat Jennifer Walters betrokken geraakt bij een ongeluk, krijgt ze een bloedtransfusie van haar neef Bruce Banner. Deze transfusie redt niet alleen haar leven, ze krijgt ook alle superkrachten van de Hulk en wordt zo She-Hulk. In tegenstelling tot haar licht ontvlambare neef, is zij in staat om haar emotionele impulsen te controleren wanneer ze in Hulk-modus is.

Marvel Disney+ SheHulk
Bron: Marvel Studios

Intussen is gekend dat Orphan Black actrice Tatiana Maslany de vrouwelijke hulk mag spelen. Hoogstwaarschijnlijk zal Mark Ruffalo een verschijning maken als Bruce Banner/Hulk.

Release: 2022 / Regisseur: onbekend

Bij Geek Enterprise is er heel wat leuke merchandise van Marvel te verkrijgen. Hieronder vind je alvast een greep uit ons aanbod:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *