Marvel Phase 4: welke films mogen we verwachten?

Met Avengers: Endgame en Spider-Man: Far From Home kwam Phase 3 van het Marvel filmuniversum tot een einde waarbij we helaas afscheid namen van enkele geliefde personages. Gelukkig voor de fans is de filmstudio nog lang niet van plan om de handdoek in de ring te gooien. Tijdens de San Diego Comic-Con 2019 werd Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe voorgesteld aan de wereld. Deze fase omvat alle Marvel Studios projecten die zullen verschijnen in 2021-22. Opvallend is dat het niet alleen om nieuwe films gaat. Er zitten ook een aantal tv-series op Disney+ bij. Voorlopig beperken we ons in deze post tot een overzicht van de geplande films.

marvel studios phase 4
Bron: Marvel Studios

Fans kunnen vooral uitkijken naar de introductie van een aantal nieuwe superhelden zoals Shang-Chi en The Eternals. Daarnaast keren ook een heleboel bekende gezichten terug naar het scherm waaronder Black Widow, Spider-Man, Doctor Strange en Thor. De focus ligt vooral op solo films, dus een nieuw avontuur met de Avengers zit er voorlopig niet aan te komen.

Aanvankelijk zou Phase 4 in mei 2020 van start gaan met de release van de Black Widow film. Wegens de Covid-19 pandemie is deze echter uitgesteld naar mei 2021 met als gevolg dat de releases van andere projecten ook opschuiven. Hieronder vind je een overzicht van de opkomende Marvel Phase 4 filmprojecten in volgorde van releasedatum.

Black Widow

Zoals eerder vermeld gaat de Marvel Phase 4 filmreeks van start met de langverwachte Black Widow solo film. Tijdsgewijs speelt het verhaal zich af tussen Captain America: Civil War en Avengers: Infinity War. Scarlett Johansson neemt de hoofdrol voor zich als Russische superspion Natasha Romanoff/Black Widow. Ze wordt geconfronteerd met de demonen uit haar verleden, in het bijzonder haar spartaanse training in de Red Room.

Johansson wordt vergezeld door Florence Pugh als Yelena Belova, een collega spion en zusterfiguur van Natasha. ‘Stranger Things’ David Harbour speelt Alexei Shostakov die ook door het leven gaat als de superheld Red Guardian. Hij is een soort communistische tegenhanger van de Amerikaanse Captain America. Andere castleden zijn O-T Fagbenle (The Handmaid’s Tale) en Rachel Weisz.

black widow
Bron: Marvel Studios

De slechterik van dienst is de Taskmaster, een beruchte huurmoordenaar die in staat is om de gevechtstechnieken van elke tegenstander probleemloos te imiteren. Het is voorlopig nog een mysterie wie deze rol vertolkt.

Releasedatum: 05 mei 2021 / Regisseur: Cate Shortland / Trailer

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Deze film is een interessante nieuwkomer, want het is de eerste MCU film met een Aziatische superheld in de hoofdrol. Acteur Simu Liu krijgt de eer om de rol van Shang-Chi, Master of Kung-Fu, te vertolken. Hij zal het moeten opnemen tegen de Mandarin, een beruchte terrorist wiens naam niet vreemd in de oren zal klinken. In Iron Man 3 moest Tony Stark het immers al eens opnemen tegen de Mandarin (Ben Kingsley), maar dat bleek achteraf een dubbelganger te zijn. Tony Leung zal ditmaal de ‘echte’ Mandarin spelen. Daarnaast zal ook Awkwafina de cast vervoegen, maar het is nog niet duidelijk wat haar rol is.

shang-chi and the legend of the ten rings
Bron: Marvel Studios

Releasedatum: 09 juli 2021 / Regisseur: Destin Daniel Cretton

The Eternals

Hoewel er geen nieuwe Avengers film op het programma staat, kunnen we toch uitkijken nieuw superheldenteam. The Eternals zijn een groep buitenaardse onsterfelijke wezens die al duizenden jaren in het geheim op aarde leven. Na de gebeurtenissen van Avengers Endgame dwingt een tragische gebeurtenis hen om uit de schaduwen te treden en de wereld te beschermen tegen hun aartsvijand, de Deviants.

Met Thor, Guardians of the Galaxy en Captain Marvel vingen we al enkele glimpsen op van het intergalactisch Marvel universum. Dankzij the Eternals zullen we het universum verder verkennen waarbij we hopelijk een groot aantal boeiende kosmische wezens te zien krijgen.

eternals
Bron: Marvel Studios

The Eternals bestaan uit een indrukwekkende cast: Richard Madden (Game of Thrones) als de almachtige Ikaris, Gemma Chan als de menslievende Sersi, Angelina Jolia als de felle krijger Thena, Kumail Najiani als de krachtige Kingo, Salma Hayek als de wijze spirituele leider Ajak, Brian Tyree Henry als de intelligente uitvinder Phastos, Don Lee als de machtige Gilgamesh, Lia McHugh als de speelse Sprite, Lauren Ridloff (The Walking Dead) als de supersnelle Makkari en Barry Keoghan als de afstandelijke eenzaat Druig. Daarnaast speelt ook Kit Harington (Game of Thrones) mee als de Black Knight.

Releasedatum: 05 november 2021 / Regisseur: Chloé Zhao

Spider-Man Homecoming 3

Spider-Man is eigenlijk buitenbeentje aangezien de filmrechten van dit personage aan Sony Pictures toebehoren. Deze situatie zorgde er in 2019 voor dat de toekomst van Peter Parker in het Marvel Universum even aan een zijden draadje hing. Sony en Marvel raakten het maar niet eens over de financiering van de toekomstige films. Het zag er dus even naar uit dat er geen vervolg zou komen op de succesvolle Spider-Man: Far From Home. Gelukkig kwamen de filmstudios toch tot een deal en de derde Spider-Man film is een feit.

spider man
Bron: Marvel Studios

Jon Watts die de vorige twee films regisseerde is terug van de partij, alsook Tom Holland als Peter Parker en Zendaya als MJ. Over het plot is nog zeer weinig gekend. De vorige film eindigde met een serieuze cliffhanger. Dankzij Mysterio is de wereld op de hoogte van Peter Parker’s geheime identiteit. Bovendien denkt iedereen dat Spider-Man verantwoordelijk is voor de terroristische aanval op Londen. Vermoedelijk zal deel 3 hier verder inspelen.

Releasedatum: 17 december 2021 / Regisseur: Jon Watts

Thor: Love and Thunder

Thor is de eerste Marvel held die mag terugkeren voor een vierde solofilm. De vorige film Thor: Ragnarok was onder de regie van Taika Waititi een groot succes. Daarom heeft Marvel hem nogmaals aan boord gehaald voor een nieuw avontuur met Chris Hemsworth als God of Thunder. Verrassend is dat Nathalie Portman haar rol als Jane Foster zal hernemen. Zij zal bovendien een interessante transformatie meemaken, want ze zal de krachten van Thor overnemen en zo Mighty Thor worden.

thor love and thunder
Bron: Marvel Studios

Tessa Thompson speelt voor de 3de maal Valkyrie. Zij is nog steeds King of Asgard en zou op zoek zijn een koningin die aan haar zijde over Asgard regeert. Een andere grote naam die de cast zal vervoegen is Christian Bale (Batman). We weten nog niet welk personage hij zal spelen, maar vermoedelijk zal hij de schurk in de film zijn.

Releasedatum: 11 februari 2022 / Regie: Taika Waititi

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

De Marvel Phase 4 filmreeks eindigt met de Doctor Strange sequel waarin Benedict Cumberbatch terug de hoofdrol voor zich neemt. De tweede film zou meer richting het horror genre uitgaan. Het plot is voorlopig nog vaag, maar we weten wel al dat Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) een belangrijke rol in de film speelt. Bovendien zou het verhaal gelinkt zijn aan de gebeurtenissen die zich afspelen in de Wandavision, een Marvel tv-serie over Scarlet Witch die eind dit jaar op Disney+ zal verschijnen. Naast Cumberbatch keren ook Benedict Wong terug als Wong en Chiwetel Ejiofor als Baron Mordo.

doctor strange in the multiverse of madness
Bron: Marvel Studios

Releasedatum: 25 maart 2022 / Regisseur: Sam Raimi

Marvel Phase 5

Marvel Studios is blijkbaar goed op dreef, want ze intussen al bezig met een programma voor Phase 5. Hieronder een kort overzicht van de reeds aangekondigde filmprojecten:

  • Black Panter 2 – 06 mei 2022
  • Captain Marvel 2 – 08 juli 2022
  • Guardians of the Galaxy Vol. 3
  • Ant-Man 3
  • Fantastic Four
  • X-Men
  • Blade

Als je maar niet genoeg krijgt van het Marvel universum, breng dan zeker eens een bezoek aan onze Marvel Merchandise shop. Hieronder vind je alvast enkele toppers uit ons aanbod:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *